Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zvuci eksplozija

Ukrajina: Borbe u predgrađu Donecka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove borbe između ukrajinskih snaga i proruskih separatista vodile su se u utorak na prilazima Donecku, glavnom pobunjeničkom uporištu koje je gotovo pod opsadom dok Kijev poziva civile da ga napuste, izvijestio je AFP.

Zvuci eksplozija čuli su se opetovano iz smjera Marijinke, na jugozapadu grada, odakle su se uzdizali stupovi dima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istok Ukrajine 'Nemamo pravo prekinuti borbe. To je i pitanje morala' Slika nije dostupna Eksplozije u Donecku Kijev optužuje Rusiju da priprema intervenciju

Gradska vlast navodi da je u cjelonoćnoj granatnoj paljbi oštećena trafostanica u jednoj četvrti Donecka, blizu Marijinke, zbog čega je pedesetak stambenih zgrada ostalo bez struje. U eksploziji koja se u ponedjeljak navečer dogodila u samom središtu grada ranjeno je osam separatista, rekao je isti izvor.

Borbe se zaoštravaju ovih dana u okolici Donecka, najvećeg grada u Donbasu, bazenu bogatom rudama, potičući strah od ofenzive koja bi se mogla završiti velikim brojem žrtava.

U Kijevu je vojni glasnogovornik potvrdio da su se ukrajinske snage "približile" predgrađu Donecka i drugom separatističkom uporištu Luhansku.

Ukrajinski vojnici bježe od borbi u - Rusiju!

"To ne znači da je ofenziva u tijeku, zasad tek pripremamo oslobađanje grada", rekao je Andrij Lisenko novinarima.

Dosad je strategija Kijeva bila izolirati pobunjenike u Donecku i presjeći im dopremu hrane i streljiva. Cilj je udaljiti ih s ruske granice kojom, tvrde Ukrajinci i Zapad, prolaze oružje i borci, što opravdava dosad neviđene gospodarske sankcije Rusiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene