Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobar posao u Parizu

Ukrao 5 remek-djela vrijednih pola milijarde eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usamljeni lopov je iz pariškog Muzeja moderne umjetnosti odnio slike Picassa, Matissea i drugih velikih slikara. Policija je obavila da ukradene umjetnine vrijede više od 500 milijuna eura!

Slike su nestale u noći između srijede i četvrtka, a muzej, smješten u jednom od turistički najprometnijih dijelova Pariza, nasuprot Eiffelovog tornja, okružuje kordon policije.

Pročitajte i ovo Rijetka slika Van Gogha prodana za nekoliko milijuna eura Procijenjena je na 100 milijuna eura Jedna od najranijih Van Goghovih slika prodana za milijunski iznos Aktivisti Palestinske akcije uništili su portret Lorda Balfoura, političara kojeg se povezuje s nastankom Izraela rasjekli i uništili VIDEO Palestinski aktivisti izveli akciju na poznatom europskom sveučilištu: Pogledajte snimku

Pet nestalih slika su Le pigeon aux petits pois Pabla Picassa, La pastorale Henrija Matissea, L'olivier pres de l'Estaque Georgesa Braquea, La femme a l'eventail Amedea Modiglianija te Nature morte aux chandeliers Fernanda Legera.

Pljačku su otkrili dužnosnici muzeja kada su u četvrtak došli na posao i pronašli razbijeni prozor i slomljenu bravu.

Gradonačelnik Pariza Bertrand Delanoe izjavio je da je 'tužan i šokiran krađom, koja je neoprostivi napad na pariško kulturno naslijeđe'.

Direktor susjednog muzeja moderne umjetnosti Palais de Tokyo, Pierre Cornette de Saint-Cyr, nazvao je lopova 'budalom'. 'S tim slikama ne može ništa. Uzbunjene su sve zemlje na svijetu, osim toga, nema sakupljača dovoljno glupog da kupi slike, a kao drugo, nema tog sakupljača koji bi ih i kupio, a da ih može pokazati drugim sakupljačima zbog toga jer bi završio u zatvoru', rekao je.

'Obično se takve slike pronađu', kaže. 'Tih pet slika se ne može prodati, zato ih lopove, gospodine, ti imbecilu, lijepo vrati'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene