Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka suda

Ukinuli prisilne testove djevičanstva nad zatvorenicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Kairu naredio je ukidanje prisilnih testova djevičanstva nad ženskim zatvorenicama, prenosi BBC.

Riječ je o kazni koja je bila uobičajena u vojnim zatvorima u Egiptu. Aktivisti, koji su u sudnici s oduševljenjem dočekali presudu, zahtijevaju da se svi odgovorni za ovu praksu kazne.

Pročitajte i ovo Morski pas žrtva ostala bez ruke Stravičan napad morskog psa u poznatom ljetovalištu: Prijateljice su bile u moru, a napravile su kobnu pogrešku Ilustracija Upućeni trgovci potvrdili Rusija prodala pola milijuna tona pšenice po nižoj cijeni jednom od najvećih svjetskih uvoznika

>> Pokrenuta stranica za djevce koji traže ljubav

Odluka je donesena nakon što je o svojemu slučaju progovorila prosvjednica Samira Ibrahim, koja je bila prisiljena na testiranje nakon što je uhićena tijekom prosvjeda na kairskom trgu Tahrir u ožujku. Jedan je neimenovani egipatski general u svibnju ove godine priznao da vojska provodi sporne testove, i to zato da zatvorenice poslije ne bi mogle tvrditi kako su u zatvoru silovane, piše CNN.

'Nismo željeli da kažu kako smo ih seksualno napali ili silovali, pa smo željeli dokazati da nisu ni bile djevice. Nijedna nije ni bila', rekao je tada general. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene