Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč prijetnjama

Ujedinjeni narodi neizravno priznali Palestinu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povijesni je dan za Palestinu. Državu će neizravno priznati Ujedinjeni narodi. Palestinci imaju potporu većine država članica, unatoč prijetnjama SAD-a i Izraela.

Tisuće Palestinaca i more zastava u pojasu Gaze, na Zapadnoj Obali, istočnom Jeruzalemu. Slavi se veliki dan. Palestina bi trebala postati promatračka država nečlanica Ujedinjenih naroda. Neizravno je to priznanje države Palestine.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Ne odustaje Netanyahu o rješenju s dvije države: Izrael će zadržati vojnu kontrolu nad palestinskim teritorijima Slika nije dostupna Pozvali na prekid vatre UN zabrinut zbog sukoba na Bliskom istoku: ''Taj bezumni ciklus prolijevanja krvi, terora i uništavanja mora odmah prestati''

Za Palestinu trebalo bi glasovati više od 130 država. Uz njih su Rusija, Kina, Francuska. Suzdržane Njemačka, Velika Britanija, kao i Hrvatska. Protiv prvenstveno Izrael i Sjedinjene države.

Amerikanci prijete ukidanjem novčane pomoći od 200 milijuna dolara za financiranje palestinskih vlasti.

Neizravno priznanje Palestine neće im donijeti pravo glasa u UN-u, ali će moći pristupiti u njegove brojne agencije, a otvara im i mogućnost da tuže Izrael za ratne zločine.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene