Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 60 osoba je uhićeno i zaplijenjena je imovina vrijedna 200 milijuna eura u dvjema policijskim akcijama protiv mafije na Siciliji i u Kalabriji, na jugu Italije, objavili su talijanski mediji u srijedu.


'Više od 400 policajaca u srijedu je uhitilo 65 osoba, među kojima su četiri malodobne, u okolici Palerma', rekao je glasnogovornik policije u tome gradu. 'Sumnjiči ih se da su umiješane u veliku mrežu krijumčara droge koju čine pripadnici Camorre (napuljska mafija), Cosa Nostre (sicilijanska) i španjolski krijumčari', dodao je. Istraga koja se temelji na svjedočenju pokajnika počela je 2008. godine, nakon uhićenja raspačivača droge koji je posjedovao 400 grama čistog heroina u Bagheriji, u blizini Palerma.

U drugoj akciji u San Luci, u blizini Reggio di Calabrije, policija je zaplijenila imovinu pripadnika 'Ndranghete, kalabrijske mafije, vrijednu više od 200 milijuna eura. Imovina obuhvaća tvrtke, stanove, police osiguranja, građevinsko zemljište i luksuzne automobile. (Hina)

Vezani članci Španjolski policajci U Španjolskoj pala banda lopova s hrvatskim putovnicama: Jedna od uhićenih u odjeći je skrivala luksuzne satove i nakit Slika nije dostupna Rim: Objavljen 'cjenik' mafijaških usluga