Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turska policija je uhitila u četvrtak u nekoliko pokrajina zemlje pedesetak osoba osumnjičenih da su povezane s Al-Kadiom, od kojih su neki navodno pripremali napade na NATO i položaje u SAD-u i Izraelu.


Osumnjičeni su uhićeni u devet pokrajina, među kojima i u Istanbulu i istočnim predjelima Van i Erzurum, prema televizijama CNN-Tuerk i NTV. Policija je potvrdila tu raciju, ali nije precizirala broj uhićenih. Većina osumnjičenih su članovi Unije Islamskog džihada, pokreta koja ima veze s Al-Kaidom, prema televizijama koje su precizirale da su neki od osumnjičenih bili na obuci u Afganistanu.

Ta uhićenja su uslijedila nakon prijetnji krajem rujna koje je izrekao drugi čovjek Al-Kaide, Egipćanin Ajman al-Zavahiri protiv Turske koja uskoro treba preuzeti zapovjedništvo NATO-vim snagama u Kabulu. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Obama osudio džihadistički napad u Bamaku nazvavši ga barbarskim činom Slika nije dostupna Odbačena tužba protiv Saudijske Arabije podignuta od obitelji žrtava terorističkih napada 11. rujna