Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremali napade?

Uhićeno 50 osumnjičenika za povezanost s Al Qaidom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska policija je uhitila u četvrtak u nekoliko pokrajina zemlje pedesetak osoba osumnjičenih da su povezane s Al-Kadiom, od kojih su neki navodno pripremali napade na NATO i položaje u SAD-u i Izraelu.

Osumnjičeni su uhićeni u devet pokrajina, među kojima i u Istanbulu i istočnim predjelima Van i Erzurum, prema televizijama CNN-Tuerk i NTV. Policija je potvrdila tu raciju, ali nije precizirala broj uhićenih. Većina osumnjičenih su članovi Unije Islamskog džihada, pokreta koja ima veze s Al-Kaidom, prema televizijama koje su precizirale da su neki od osumnjičenih bili na obuci u Afganistanu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u borbi protiv terorizma Donald Trump: SAD je ubio vođu Al Qaide na Arapskom poluotoku Slika nije dostupna "dijete za poželjeti" Bin Ladenova majka prvi put progovorila o svom sinu: Nisam mogla ni zamisliti da će postati terorist

Ta uhićenja su uslijedila nakon prijetnji krajem rujna koje je izrekao drugi čovjek Al-Kaide, Egipćanin Ajman al-Zavahiri protiv Turske koja uskoro treba preuzeti zapovjedništvo NATO-vim snagama u Kabulu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene