Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđena 3 policajca i prosvjednik

Uhićeno 400 'Occupy' prosvjednika u Oaklandu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 400 antikapitalističkih prosvjednika uhićeno je u Oaklandu, u Kaliforniji, a četvero ih je ozlijeđeno, nakon što su pokušali zauzeti gradsku vijećnicu i druge zgrade u gradu, objavila je u policija koja je koristila suzavac.

Prosvjed pokreta ‘Occupy’ organiziran u Oaklandu, najžešći ove godine kad se radi o tom pokretu protiv pohlepe kapitalista, završen je ‘neviđenim brojem uhićenja’ u noći sa subote na nedjelju, objavila je policija, ustvrdivši da je privedeno ‘više od 400 osoba’.

Neki prosvjednici, ne odazivajući se na naredbu vlasti da se raziđu, bacali su kamenje i različite projektile na snage reda, tvrdi policija, koja je u priopćenju navela brojku od četvero ozlijeđenih - tri policajca i jedan prosvjednik - i tri uništena vozila.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

>> Prosvjednici pokreta 'Okupirajmo' na Bijelu kuću bacili dimnu bombu

Glasnogovornica policije je spomenula i razbijene izloge trgovina. Gradonačelnik Jean Quan kazao je na konferenciji za tisak da pokret ‘mora prestati koristiti Oakland kao teren za igru’.

Približno 300 pristaša pokreta ‘Occupy DC’ prosvjedovalo je u subotu navečer ispred grand hotela u Washingtonu gdje se okupila gradska elita, među kojom predsjednik Barack Obama i njegova supruga Michelle. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene