Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pronašli im i oružje

Policija u Italiji uhitila ekstremiste koji su planirali raznijeti džamiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija uhitila je dvije osobe u sklopu istrage skupine krajnje desnih ekstremista koji su planirali raznijeti džamiju u blizini Siene, objavila je u utorak novinska agencija ANSA.

Policija je priopćila da se protiv 12 osoba provodi istraga zbog ilegalnog posjedovanja vatrenog oružja sa subverzivnom svrhom.

Pročitajte i ovo Policija Malmö Prioritetna meta Strah se širi europskim gradom: "Prijeti se terorističkim napadima, supruga sa kćeri odlazi iz grada" Ilustracija U zračnoj luci U Sarajevu uhićen bivši pripadnik ISIL-a, čeka ga suđenje za terorizam

Specijalna policija u Firenci i Sieni provela je brojne pretrage, priopćile su vlasti. Navode da su otkrivena "skrovišta oružja i eksploziva, skrivenog u kućama, skladištima i uredima na području Siene".

Fotografije predmeta koje je policija zaplijenila objavili su talijanski mediji, a prikazuju brojne puške, memorabilije iz Drugog svjetskog rata, uključujući nacističke kape, svastike i fašističke zastave.

Policija navodi da je skupina ekstremista planirala raznijeti džamiju u Colle Val d'Elsa, oko 25 kilometara sjeverozapadno od Siene, raznošenjem plinske cijevi.

Ljudi uključeni u istragu slavili su fašizam i nacizam na društvenim medijima, izvijestio je dnevnik La Repubblica.

"Ekstremizam i desničarski terorizam predstavljaju stvarnu opasnost i očekujemo da ih svi osude", stoji u izjavi koju je objavilo na Facebooku talijansko islamsko udruženje Unione delle Comunità Islamiche d'Italia (UCOII). (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene