Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Voditelj carinarnice Svilengrad, Todor Karaivanov, uhićen je zbog mita i krijumčarenja, objavili su bugarski mediji.


Voditelj najveće bugarske carinarnice uhićen je u četvrtak zbog sumnje u mito, kratko nakon izvješća EU o napretku Bugarske u kojemu se zahtijeva dodatne napore u borbi protiv korupcije.

Vezani članci Zvonko Vrban Prozvani suci predali očitovanja: ''Naravno da ne priznaju da su primili mito, imaju svoje verzije druženja s Mamićem'' Mito, ilustracija Skandal uoči izbora: Dvojica političara dali ostavke zbog afere primanja mita, poznato i za što

Voditelj carinarnice Svilengrad, zadužene za najveći granični prijelaz prema Turskoj, Todor Karaivanov, uhićen je zbog mita i krijumčarenja, objavili su bugarski mediji. Prema neslužbenim informacijama Karaivanov je u trenutku kad je uhićen u raciji u carinarnici uz sebe imao označene novčanice.

Pretpostavlja se da je odobravao prijevoz krijumčarene robe iz Turske, a navodno carinici često propuštaju vozila s krijumčarenom robom bez ikakva pregleda.

PRESEDAN! Osuđeni diler izlazi na slobodu i još mu država mora platiti!

Racijom sigurnosne službe DANS, u okviru koje je uhićen Karaivanov, obuhvaćen je i pregled stanova njegovih mogućih suučesnika. Bugarski mediji ne isključuju daljna uhićenja.

Krijumčarenje cigareta u Bugarskoj uzrokuje najveću štetu od svih članica EU, pokazalo je nedavno istraživanje udruge Industry Watch. Gubitci za državnu blagajnu koji pritom nastaju tri puta su veći nego u Rumunjskoj i Poljskoj i deset puta veći nego u Njemačkoj. Industry Watch smatra da je razlog tome to što je državni proračun u Bugarskoj previše ovisan o porezu na duhan, koji predstavlja deset posto svih ubranih poreza. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook