Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen u pokušaju postavljanja bombe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agenti FBI-a uhitili su danas posljepodne dvadesetdvogodišnjeg Derricka Shareefa. On je navodno pokušao podmetnuti bombe u koševe za smeće u trgovačkom centru.

Derrick Shareef, 22, iz Rockforda, uhićen je kada se na parkiralištu trgovačkog centra sastao sa agentom na tajnom zadatku kod kojeg je komplet zvučnika pokušao zamjeniti za četiri ručne bombe.
 
Iz FBI-ja tvrde kako mu je plan bio postaviti bombe u koševe za smeće u trgovačkom centru CherryVale u Rockfordu, koji se nalazi oko 180 kilometara sjeverozapadno od Chicaga. 

Pročitajte i ovo Rad trgovina i šoping-centara planirajte kupovinu Pogledajte koje su trgovine i šoping-centri otvoreni ove nedjelje Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu

Optužen je za pokušaj uništavanja zgrade, požarom ili eksplozijom, te korištenja oružije u pokušaju masovnog uništenja. 

Iz FBI- ja tvrde kako su mladića pratili još od rujna, kada su zahvaljujući jednom od svojih doušniha saznali kako Shareef ima u planu napraviti djelo koje bi bilo u skladu sa ' osvetljubivim jihadom', kao i neke druge kriminalne radnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene