Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šef napuljske mafije iz klana Casalesi koji je četrnaest godina bio u bijegu, uhićen je u srijedu u Casal di Principeu, sjeverno od Napulja, jednom od poznatih uporišta tog Camorrina klana, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova.


'Ovo je dobar dan za borbu s mafijom', rekao je Roberto Maroni kojega su nakon te vijesti pljeskom pozdravili svi zastupnici u parlamentu. Antonio Iovine koji je na popisu tridesetorice najopasnijih kriminalaca u bijegu u Italiji, nije pružao otpor kada su ga policajci iz Napulja i Caserte uhitili u kući njegova poznanika u Casal di Principeu.

Istražitelji su ga uspjeli pronaći zahvaljujući dugom praćenju i provjerama njemu bliskih osoba. 'Antonio Iovine skrivao se u manjoj vikendici, u udubini probijenoj u zidu', dodao je glasnogovornik napuljske policije.

Vezani članci Slika nije dostupna Najveća zapljena mafijaške imovine u povijesti Slika nije dostupna Talijanska policija uhitila šefa kalabrijske mafije

'Nije pružao otpor, ali je htio pobjeći preko balkona kada su ga policajci okružili', po istom izvoru koji je dodao da bjegunac u trenutku uhićenja nije bio naoružan. U vikendici u kojoj je kriminalac uhićen traje temeljit pretres. (Hina)