Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U napadu poginula 22 djelatnika

Uhićen pripadnik Al-Kaide optužen za atentat na UN-ov stožer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iračka vojska je objavila da je uhitila pripadnika Al-Kaide u Iraku optuženog za napad na glavni stožer UN-a u Bagdadu u kojem je u kolovozu 2003. ubijen specijalni predstavnik glavnog tajnika UN-a Sergio Vieira de Mella.

Glasnogovornik vojnog zapovjedništva Bagdada Kasem Ata je objavio na konferenciji za novinare da je tijekom operacije u Bagdadu uhićen terorist Ali Husein Aluane Al-Azavi ili Abu Imad, odgovoran za napad na sjedište UN-a u Iraku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon

'On je odgovoran za eksploziju u glavnom stožeru Ujedinjenih naroda u Bagdadu 19. kolovoza 2003. kada su poginula 22 djelatnika, među kojima i specijalni predstavnik glavnog tajnika UN-a u Iraku Sergio Vieira de Mello', dodao je glasnogovornik. Uhićeni je bio pilot iračke zrakoplovne kompanije prije pada režima Sadama Huseina.

Napad na glavno sjedište UN-a u Bagdadu 2003. godine obilježio je početak pobune i djelovanja Al-Kaide u Iraku, nekoliko mjeseci nakon američke invazije.

Izvori iračkih sigurnosnih službi izjavili su da je zapadno od Bagdada uhićeno i jedanaest članova Ansar al-Sune, radikalne pobunjeničke skupine. Oni su optuženi za četiri atentata na kuće policajca, u kojima je ubijeno sedam osoba. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene