Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon će riješiti slučaj

Uhićen osumnjičeni za organizaciju ubojstva Politkovskaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski istražitelji potvrdili su u srijedu da su uhitili nekadašnjeg pukovnika moskovske policije Dmitrija Pavljučenkova, osumnjičena da je organizirao ubojstvo ruske oporbene novinarke Ane Politkovskaje 2006. u Moskvi.

'Pavljučenkov je dobio naređenje od neidentificirane osobe i pristao organizirati ubojstvo Politkovskaje u zamjenu za novac', izjavio je glasnogovornik istražnog odbora Rusije Vladimir Markin. Nekadašnji policijski pukovnik osnovao je kriminalnu skupinu kojoj su pripadala čečenska braća Mahmudov, sudionici zločina, dodao je on.

Rustam Mahmudov, navodni ubojica Ane Politkovskaje, uhićen je u svibnju u Čečeniji. Njegova braća Ibragim i Džabrail oslobođeni su na suđenju 2009. i nanovo su osumnjičeni u okviru ponovno otvorene istrage. Privođenje umirovljenog pukovnika objavio je jučer navečer glavni urednik dnevnika Nova Gazeta Dmitrij Muratov, za koji je radila Ana Politkovskaja. (Hina)

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene