Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uhićen je muškarac osumnjičen za mučenje i ubojstvo 26-godišnje rumunjske prostitutke u Firenci.


U četvrtak je uhićen Riccardo Viti, osumnjičen da je mučio, ubio i ostavio uz cestu ruku raširenih i svezanih ljepljivom vrpcom, kao da je razapeta, 26-godišnju prostitutku. 55-godišnji vodoinstalater priznao je da je ubojica koji je razapeo prostitutku, priopćila je policija, piše Ansa.it.

Vezani članci Koronavirus u Italiji Italija pooštrava mjere: Zatvaraju se trgovi, ograničava rad kafićima, restoranima, teretanama i kladionicama Predmeti kojima je 77-godišnjak oštećivao vozila sa registarskim oznakama Republike Srbije - 2 Muškarac uništavao vozila sa srpskim registracijama i ostavljao prijeteće poruke: "Treba vam zabraniti ulazak u RH na 500 godina"

Policija kaže da je identificirala muškarca na temelju izvještaja brojnih žena koje je silovao. Njegovi susjedi kažu da je veoma pristojan, ali čudan i infantilan.

Osumnjičen je za najmanje četiri ubojstva u posljednjih deset godina. Ubijena 26-godišnja Andree Cristine Zamir još je jedna u nizu prostitutki koje su ubijene i svezane na području Firenze u proteklim godinama, no ono po čemu je njen slučaj specifičan jest činjenica da je Andreino tijelo pronađeno na području kojim je između 1968. i 1985. godine ubijao najzloglasniji talijanski serijski ubojica - Monstrum iz Firence koji nikada nije otkriven.

Ubija žene, zlostavlja njihova mrtva tijela i ostavlja ih uz cestu: Je li se vratio zloglasni serijski ubojica?

Ubijeno je 16 osoba u 8 dvostrukih ubojstava. Radilo se mahom o ljubavnim parovima koji su izmjenjivali nježnosti u automobila. Većina njih ubijena je tik pred klimaks. Svi osim jedne žrtve unakaženi su nakon ubojstva. Jednu ženu izbo je 97 puta po grudima i spolovilu da bi je kasnije napastovao granom vinove loze. Mnogim ženskim žrtvama odrezao je grudi i spolovila i odnio sa sobom.

Tijekom godina nekoliko je osoba uhićeno pa čak i osuđeno za ova ubojstva, no svaki put su na koncu bili pušteni jer su se nova ubojstva dogodila dok su oni bili u zatvoru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook