Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen mogući ubojica prostitutka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je 24-godišnji muškarac uhićen u utorak rano ujutro u lovu na serijskoga davitelja koji je u tri dana ubio četiri prostitutke u Hog Kongu.

Uhićen je pakistanski državljanin koji je u utorak stigao u Hong Kong trajektom iz susjednoga kockarskog raja Makaa, rekao je glasnogovornik policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićen i drugi ubojica prostitutki? Slika nije dostupna Osumnjičeni za ubojstva prostitutki bio je čudak

Priveden je u suradnji s policijom iz Makaa, priopćeno je. U utorak je na ispitivanju o nizu ubojstava koja su potresla hongkonške prostitutke.

Diljem Hong Konga pokrenuta je potraga kad su od subote do ponedjeljka pronađena trupla četiriju žena. Sve su pronađene u stanovima u kojima su primale mušterije.

Prva žrtva, 35-godišnja prostitutka, pronađena je u subotu zadavljena u kupaonici svoje kuće u četvrti Yuen Long koja je blizu granice s Kinom.

U nedjelju ujutro u bolnici je umrla 30-godišnja prostitutka koja je pronađena u nesvijesti u svojem stanu u obližnjem Tai Pou. I treća žrtva, 35-godišnjakinja, pronađena je u Tai Pou, u svojem stanu, u ponedjeljak ujutro.

I četvrta žrtva, prostitutka kojoj je bilo 27 godina, nađena je mrtva u ponedjeljak popodne, samo nekoliko sati poslije, u četvrti North Point. Vjeruje se da je ona bila mrtva već neko vrijeme.

U svim tim slučajevima prostitutke su zadavljene, a iz stana je ukraden novac. U ponedjeljak je kao sumnjivac identificiran snažnije građen muškarac s juga Azije.

Ubojstva su izazvala opći strah među hongkonškim prostitutkama koje su uglavnom došle iz susjedne Kine.

Ubojstva u Hong Kongu neobično su nalik britanskome slučaju iz 2006. Tada je "davitelj iz Suffolka" za sobom ostavio trupla pet žena u deset dana.

Za te je zločine prošli mjesec krivim proglašen i na doživotni zatvor osuđen 49-godišnji vozač viličara Steve Wright.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene