Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U velikoj policijskoj akciji u Brazilu pronađen je kriminalac Luiz Carlos da Rocha za kojim se tragalo više od 30 godina. Radi se o narkobosu koji je bježeći od zakona plastičnom operacijom čak promijenio i izgled lica.


Više od 150 agenata sudjelovalo je u operaciji koja je rezultirala uhićenjem Luiza Carlosa da Roche koji je godinama vješto mijenjao svoj izgled.

Vezani članci Krušna peć, ilustracija Užas u Sloveniji: Prilikom rušenja krušne peći pronašli dječju lubanju: ''Ovdje živim 41 godinu i svih ovih godina nije se dogodilo ništa neobično'' Eksplozija u Zagrebu - 1 U eksploziji u Zagrebu uništena kuća, žena lakše ozlijeđena: "Bio sam u kupaoni, prao ruke. Mislio sam da je potres"

Narkobos Luiz Carlos de Rocha, znan i kao ''Bjeloglavi'', prije određenog se vremena podvrgnuo plastičnoj operaciji kako bi promijenio svoj izgled, ali to mu nije pomoglo te je ulovljen u Brazilu nakon što je od policije bježao više od tri desetljeća.

U velikoj su policijskoj operaciji provedene 24 racije te zaplijenjeni automobili u vrijednosti 10 milijuna dolara, avioni, farme i stanovi, javlja News Sky.

Ovog južnoameričkog narkobosa bilo je teško uloviti, jer je, navodi policija, ''živio veoma diskretno, u sjeni, izbjegavajući pokušaje uhićenja''.

Tijekom višegodišnjeg bijega od policije, narkobos Rocha promijenio je ime u Vitor Luiz de Moraes. Navodno je stvorio mrežu poslova koja uključuje proizvodnju kokaina u džunglama Bolivije, Kolumbije i Perua te je drogu distribuirao u SAD i Europu.

Složene poslove distribucije droge iz džungle u urbana mjesta drugih kontinenata obavljao je ispod radara zakona. Kokain iz džungle prevezao bi, izvijestila je policija, malim avionima na daljnju obradu preko zračnog prostora Venezuele u zapadni Brazil. Od tamo je dalje u tajnim predjelima kamiona distribuiran po većim gradovima Brazila, a iz Brazila i u druge države.

U zatvoru će, kažu vlasti, provesti sljedećih 50 godina.