Obavijesti Video Pretražite Navigacija
247 živih životinja

Uhićen Čeh s kovčegom punim reptila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U međunarodnoj zračnoj luci Ezeiza, blizu Buenos Airesa uhićen je Čeh koji je pokušao prijaviti kovčeg s 247 živih životinja, uglavnom reptila, izvijestio je u ponedjeljak mjesni tisak.

Prije leta za Madrid Karel Abelovsky (51) je predao kovčeg na registraciju. Djelatnici na rendgenu su zapanjeno konstatirali veliku količinu 'organskih tvari koje se miču', prenijelo je nekoliko novina.

Kad je kovčeg otvoren, djelatnici Iberie su nabrojali najmanje 247 reptila i mekušaca, među kojima i 15 primjeraka zmija otrovnica, od kojih 2 yararas, koje narastu do 1,5 metra i nekoliko mladih boa, koje su bile u prozirnim plastičnim kutijama. Bjelouške žabe, puževi, gušteri, kornjače također su ugurane u taj kovčeg.

Dvije su životinje pronađene mrtve. Bez kisika, slične bi sudbine bila i većina pronađenih da je kovčeg smješten u odio za prtljagu.

Stručnjaci su istaknuli da bi eventualne žrtve ugriza tih zmija u Češkoj podlegle ozljedama jer zemlja nema protuotrov za otrove edemičnih vrsta Južne Amerike, od kojih su neke vrlo rijetke i pod zaštitom su CITES-a (Washingtonske konvencije o međunarodnoj trgovini divljih vrsta kojima prijeti istrebljenje).

Sve se zbilo 7. prosinca i Abelovsky je optužen za pokušaj teškog krijumčarenja. Prijeti mu kazna od 4 do 10 godina zatvora. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija kazneno prijavljen U Slavoniji uhvaćen Portugalac, prevozio je migrante Ilustracija za europsko tržište Prilagođeni spremnici, dogovorene rute i više od 20 paketa: USKOK podigao optužnicu protiv švercera droge

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene