Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvaćen na jugu Libije

Uhićen bivši šef libijskih obavještajnih službi Al-Senusi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši šef libijskih obavještajnih službi Abdulah al-Senusi, kojeg traži Međunarodni kazneni sud (ICC), uhićen je na jugu Libije, objavio je jedan visoki dužnosnik Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC).

Abdulah al-Senusi je uhićen u području Al-Guire na jugu zemlje, rekao je jedan visoki neimenovani dužnosnik ne preciziravši okolnosti uhićenja.

Istovremeno je u Bengaziju jedan časnik na vojnom sastanku pod okriljem NTC-a obznanio Al-Senusijevo uhićenje što je dočekano odobravanjem stotinjak nazočnih časnika.

Zapovjednici na terenu su potvrdili uhićenje, rekao je jedan član Vijeća revolucionara Tripolija.

Poput Saifa al-Islama Gadafija, uhićenog u noći između petka i subote u istom području, za Al-Senusija je od 27. lipnja izdan uhidbeni nalog ICC-a zbog zločina protiv čovječnosti.

Al-Senusija (62) je Žalbeni sud u Parizu u ožujku 1999. osudio u odsutnosti na doživotni zatvor zbog upletenosti u atentat na DC-10 kompanije UTA 1989. u kojem je poginulo 170 ljudi. (Hina)

Pročitajte i ovo Humanitarna kriza u Libiji - 1 pokapaju se tijela u masovne grobnice Tuga i očaj na sjeveru Libije: Razoreni gradovi, masovne grobnice i strah od kolere Libija, satelitske snimke - 4 objavljene satelitske snimke Vodena apokalipsa u Libiji: Broj mrtvih raste, na ulicama leže tijela umotana u deke

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene