Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

John Jairo Villamil, student kolumbijskog sveučilišta del Bosque, preminuo je izvodeći performans, a nitko od kolega nije mu pomogao, jer su mislili da je to dio točke.


25-godišnji John umjetničkom točkom želio je upozoriti na porast nasilja u Bogoti koji je dobio titulu najnasilnijeg grada na svijetu, piše Daily Mail. Stavio je najlonsku vreću na glavu te stao u kantu vode koju mu je donio kolega. 

Vezani članci Sušeni cvijet kanabisa, ilustracija Ova zemlja ukida zabranu izvoza sušenog cvijeta kanabisa: ''Možemo igrati veliku ulogu na tržištu'' Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Neki u 21. stoljeću prvi put dobivaju pitku vodu, a ministar govori o zelenoj budućnosti: Provjerili smo kako se troše sredstva iz Europe

U jednoj je ruci držao list, a u drugoj je lancima imao svezane novčanice. Vrlo brzo je ostao bez kisika i pao, a prijatelji nisu reagirali jer je John istu točku izvodio i prije i sve je bilo u redu. No, kako je tijekom kobnog performansa dugo ležao i vreća na glavi se nije micala, kolege su shvatile da ne diše. Skinuli su mu vreću s glave i odmah pozvali liječnika.

25-godišnjem Johnu nažalost nije bilo spasa. Liječnici su utvrdili da mu je mozak otkazao zbog nedostatka kisika, a mladić je preminuo nekoliko sati kasnije na odjelu intenzivne njege. Majka mladića, koja je sinu dala savjet kako da točku napravi što šokantnijom, sada optužuje sveučilište i tvrdi da nisu reagirali na vrijeme.