Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pao na tlo i ostao bez zraka

Ugušio se tijekom performansa, nisu znali da treba pomoć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
John Jairo Villamil, student kolumbijskog sveučilišta del Bosque, preminuo je izvodeći performans, a nitko od kolega nije mu pomogao, jer su mislili da je to dio točke.

25-godišnji John umjetničkom točkom želio je upozoriti na porast nasilja u Bogoti koji je dobio titulu najnasilnijeg grada na svijetu, piše Daily Mail. Stavio je najlonsku vreću na glavu te stao u kantu vode koju mu je donio kolega. 

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

U jednoj je ruci držao list, a u drugoj je lancima imao svezane novčanice. Vrlo brzo je ostao bez kisika i pao, a prijatelji nisu reagirali jer je John istu točku izvodio i prije i sve je bilo u redu. No, kako je tijekom kobnog performansa dugo ležao i vreća na glavi se nije micala, kolege su shvatile da ne diše. Skinuli su mu vreću s glave i odmah pozvali liječnika.

25-godišnjem Johnu nažalost nije bilo spasa. Liječnici su utvrdili da mu je mozak otkazao zbog nedostatka kisika, a mladić je preminuo nekoliko sati kasnije na odjelu intenzivne njege. Majka mladića, koja je sinu dala savjet kako da točku napravi što šokantnijom, sada optužuje sveučilište i tvrdi da nisu reagirali na vrijeme.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene