Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvostruki život

Ugledni pilot priznao ubojstvo dviju žena, seksualne napade...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanadski vojni pilot na suđenju je priznao ubojstvo dviju žena, seksualni napad na još dvije i još cijeli niz kaznenih djela.

Pukovnik Russell Williams (47) bio je zapovjednik najveće kanadske vojne baze prije negoli je početkom godine optužen za navedene zločine. Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora, a tek nakon 25 godina imat će pravo zatražiti uvjetni otpust, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oteli ih nakon slijetanja Kraj misteriozne otmice u brdima: Policija imala dozvolu za smrtonosnu silu Dmitrij Medvedev Nasilna smrt Grozomorna Medvedeva poruka nakon smrti ruskog pilota: "Za pse, pseća smrt"

Slučaj je, inače, dignuo veliku prašinu u Kanadi i bacio sjenu na ugled kanadskih vojnih snaga. Građane je šokirala činjenica da je ugledni časnik, koji je letio s kanadskim premijerima, serijski ubojica. Uz sve to, Williams se pojavio na naslovnici glasila kanadske vojske u društvu britanske kraljice Elizabete II. i njezinog supruga, princa Filipa, dok je služio kao njihov pilot za vrijeme njihova posjeta Kanadi 2005. godine.

Još u siječnju fotografiran je s ministrom obrane Peterom MacKayom za vrijeme isnpekcije kanadskog ratnog zrakoplovstva uoči upućivanja pomoći stanovništvu haitija stradalom u katastrofalnom potresu. Priznao je da je svoju drugu žrtvu ubio samo tjedan dana nakon tog događaja.

Williams je priznao ubojstvo 27-godišnje Jessice Lloyd i 38-godišnje Marie Comeau, seksualne napade i desetke provala tijuekom kojih je znao krasti donje rublje žena i djevojčica. Spavaće sobe u koje je provaljivao fotografirao bi, a donje rublje bi oblačio i također se fotografirao u njemu.

U vojnoj aktivnoj službi proveo je 23 godine, a nikada nije bio u borbi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene