Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Star 100 godina

Uginuo George, posljednji od vrste kornjača Galapagosa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usamljeni George, posljednja kornjača te vrste i ikona očuvanja prirode, uginuo je u nedjelju od nepoznatog uzroka, priopćio je Nacionalni park Galapagos.

Vjeruje se da je George bio star 100 godina. Usamljeni George pronađen je 1972. i postao je simbol ekvadorskog Galapagoškog otočja koje privuče oko 180.000 posjetitelja svake godine.

George je bio je posljednji primjerak vrste divovske kornjače s La Pinte, jednog od najmanjih otoka na Galapagosu, rekao je Nacionalni park Galapagos. Divovske kornjače Galapagosa, koje mogu živjeti i do 200 godina, su među vrstama koje su pomogle Charlesu Darwinu da postavi svoju teoriju evolucije u 19. stoljeću.

Nacionalni park Galapagos sada razmatra ideju da balzamira tijelo Georga kako bi ga mogao izložiti u parku. Znanstvenici su nastojali navesti Georga da se pari od 1993. kada su mu doveli dvije ženke kornjače druge podvrste. One su izlegle jaja, ali su bila neplodna.

Nekih 20.000 divovskih kornjača još uvijek živi na Galapagosu unatoč lovu zbog mesa te činjenici da njihovo stanište proždiru koze dovedene s kopna. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prekrasno djelo Lavinu emocija izazvali mali heroji koji nisu okrenuli glavu od tuđe patnje: ''Dica su kasnila na ručak jer su mi pomagali, nemojte ih kaznit'' Slika nije dostupna viđena samo 30 puta VIDEO Kod Maslenice spašena jedna od najvećih kornjača na svijetu: ''Skiper Buco ju je pronašao pa je došao po pojačanje''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene