Bjelogrdi dupin uginuo zbog plastike u želucu (Dnevnik.hr)
Bjelogrdi dupin uginuo zbog plastike u želucu (Dnevnik.hr)

U Tajlandskom kanalu na izmaku životne snage pronađen je dupin. Uboga životinja povraćala je plastične vrećice. Iako su stanovnici koji su se našli u blizini dali sve od sebe da ga spase, nije mu bilo pomoći te je uginuo.


U blizini tajlandske granice s Malezijom, pronađen je bjelogrli dupin kojem je želudac bio ispunjen plastičnim vrećicama. Tim veterinara odmah mu je priskočio u pomoć u pokušaju da ga stabiliziraju, ali životinja je samo povraćala vrećice i na posljetku uginula.

Vezani članci Dupin, ilustracija VIDEO Ribari spasili dupina koji se zapleo u njihovu mrežu: Skočili u more i pomogli mu da se oslobodi Dupin, ilustracija UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Više od 20 uginulih dupina pronađeno na plaži: ''Proučavamo i snažne vojne aktivnosti''

Autopsijom je otkriveno da mu se u želucu nalazi 80 kilograma plastike zbog čega mu je bilo nemoguće probavljati hranu. ''Ako imate 80 plastičnih vrećica u želucu, umrete'', rekao je morski biolog Thon Thamrongnawasawat.

Tajland je jedan od najvećih korisnika plastičnih vrećica. Procjenjuje se da svake godine 300 morskih životinja u tajlandskim vodama umre zbog plastike u probavnom sustavu. ''To je veliki problem. Koristimo mnogo plastike'', rekao re Thon.

Uginuće dupina izazvalo je mnogo reakcija kod građana Tajlanda. ''Žao mi je životinje koja nije napravila ništa pogrešno, a mora snositi posljedice ljudskog ponašanja'', napisao je jedan korisnik Twittera, piše Guardian.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju