Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije mu bilo pomoći

Uginuo dupin: U želucu mu pronašli više od 80 plastičnih vrećica

Bjelogrdi dupin uginuo zbog plastike u želucu (Dnevnik.hr)
Bjelogrdi dupin uginuo zbog plastike u želucu (Dnevnik.hr)
U Tajlandskom kanalu na izmaku životne snage pronađen je dupin. Uboga životinja povraćala je plastične vrećice. Iako su stanovnici koji su se našli u blizini dali sve od sebe da ga spase, nije mu bilo pomoći te je uginuo.

U blizini tajlandske granice s Malezijom, pronađen je bjelogrli dupin kojem je želudac bio ispunjen plastičnim vrećicama. Tim veterinara odmah mu je priskočio u pomoć u pokušaju da ga stabiliziraju, ali životinja je samo povraćala vrećice i na posljetku uginula.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Trojica Hrvata ozlijeđena u nesreći na Tajlandu: "Jedan je slomio rebra, a drugog operiraju" Ilustracija Okolnosti se utvrđuju Stravična eksplozija u tvornici vatrometa: Krhotine posvuda, velik broj poginulih

Autopsijom je otkriveno da mu se u želucu nalazi 80 kilograma plastike zbog čega mu je bilo nemoguće probavljati hranu. ''Ako imate 80 plastičnih vrećica u želucu, umrete'', rekao je morski biolog Thon Thamrongnawasawat.

Tajland je jedan od najvećih korisnika plastičnih vrećica. Procjenjuje se da svake godine 300 morskih životinja u tajlandskim vodama umre zbog plastike u probavnom sustavu. ''To je veliki problem. Koristimo mnogo plastike'', rekao re Thon.

Uginuće dupina izazvalo je mnogo reakcija kod građana Tajlanda. ''Žao mi je životinje koja nije napravila ništa pogrešno, a mora snositi posljedice ljudskog ponašanja'', napisao je jedan korisnik Twittera, piše Guardian.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene