Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Buknuo 13. srpnja

Nakon više od mjesec dana ugašen veliki požar, poginula dva vatrogasca, 19 ozlijeđeno

Požar u Kaliforniji (Foto: AFP)
Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Foto: Afp
Potpuno je ugašen veliki šumski požar u Kaliforniji zbog kojega je privremeno za turiste bio zatvoren veći dio Nacionalnog parka Yosemite, priopćili su u nedjelju vatrogasci.

Više od 3000 vatrogasaca borilo se protiv požara Ferguson, koji je buknuo 13. srpnja i spalio gotovo 40.000 hektara strmih padina i suhog terena jugozapadno od Yosemitea, izvijestio je kalifornijski Odjel za šumarstvo i zaštitu od požara.

Pročitajte i ovo Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

U gašenju ovoga požara dva su vatrogasca poginula, a 19 ih je ozlijeđeno.

Hladnije vrijeme i slabiji vjetar prethodnih dana pomogli su vatrogascima u Kaliforniji i drugim zapadnim državama u SAD-u da se izbore s požarima većih razmjera.

Veći dio nacionalnog parka Yosemite, zatvoren skoro tri tjedna, ponovno je otvoreno za javnost, no nekoliko glavnih cesta u parku ostalo je zbog požara zatvoreno i tijekom vikenda.

Privremeno zatvaranje parka veliki je gubitak za lokalno gospodarstvo.

Prošle je godine Yosemite posjetilo oko 4,3 milijuna gostiju, najviše tijekom ljeta. Prihod od turizma u tom nacionalnom parku procijenjen je na oko 452 milijuna dolara godišnje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene