Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Udovac Benazir Bhutto pristao na kandidaturu za predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Asif Ali Zardari, udovac bivše pakistanske premijerke Benazir Bhutto odlučio je podnijeti kandidaturu za predsjednika države, nasljednika generala Perveza Musharrafa, priopćeno je u subotu iz njegove stranke.

"Asif Ali Zardari pristao je sudjelovati u predsjedničkim izborima nakon što ga je Stranka pakistanskog naroda jednoglasno imenovala svojim kandidatom", kazao je glavni tajnik stranke Raza Rabbani.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Slika nije dostupna surađivat će s desnicom Berlusconi službeno obznanio ide li u utrku za predsjednika Italije

Članovi stranke ubijene bivše pakistanske premijerke Benazir Bhutto imenovali su jednoglasno u petak njezina udovca Asifa Alija Zardarija kandidatom za predsjednika države na sastanku središnjeg izvršnog odbora stranke.

Pakistan bi 6. rujna trebao izabrati nasljednika Perveza Musharrafa, koji je početkom ovog tjedna podnio ostavku nakon što je vladajuća koalicija predvođena PPP-om zatražila njegov opoziv zbog zloporaba ovlasti i kršenja ustava.

Prema pakistanskom ustavu, novog šefa države imenuju dva parlamentarna doma, te četiri pokrajinske skupštine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene