Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignute tužbe

Učiteljica u privatnom vrtiću djeci davala lijekove za epilepsiju! Samoozljeđivala su se, imala napade panike...

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Više roditelja je optužilo učiteljicu u privatnom dječjem vrtiću u Tajvanu da je djeci davala drogu. Prvi nalazi istrage pokazuju da je četvero djece pozitivno na tragove tableta za spavanje.

Čak 11 roditelja reklo je da je njihovoj djeci učiteljica privatnog vrtića u okrugu Banciao, u Tajvanu, davala lijekove za spavanje. Roditelji su odlučili podići tužbu. Podnijeli su i kaznene prijave policiji zbog vrtića u okrugu Banciao, nakon što su otkrili alarmantne promjene u ponašanju svoje djece, uključujući napade bijesa i samoozljeđivanje, od veljače do travnja.

Oboljela djeca su počela iskazivati nemir, razdražljivost, čak su i plakala tijekom sna. Roditelji su odmah zatražili liječničku pomoć, nakon koje se pokazalo da su djeca uzimala taj lijek.

Lijekovi otkriveni u tijelima djece su depresori središnjeg živčanog sustava koji se obično koriste u liječenju pacijenata s epilepsijom. Zbog nerazvijenosti bubrega i jetre djece mlađe od pet godina, ti lijekovi predstavljaju ozbiljnu prijetnju.

Pročitajte i ovo Međunarodni dan epilepsije - 3 Međunarodni dan epilepsije Ljubičasto svjetlo upaljeno u gradovima diljem zemlje, oboljeli često stigmatizirani

Benzodiazepin je lijek za spavanje za odrasle, koji može uzrokovati ovisnost, rekao je zakonodavac Chiu Tai-yuan, piše Taipei Times. Djeci se davao i lijek barbital.

Žrtve treba nadzirati zbog dugotrajne štete po njihovo zdravlje, upozorio je Chiu. Istraga je u tijeku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene