Izraelski je čuvar ubio posjetitelja Židova na Zidu plača u Jeruzalemu, najsvetijem mjestu židovstva, zamijenivši ga za palestinskog aktivista, objavila je policija.


'U prostoru nužnika nalazio se jedan Židov, Izraelac, koji je iz nepoznatih razloga uzviknuo Allah Akbar. Čuvar je izvukao oružje i pucao u više navrata na sumnjivca, koji je umro od posljedica ranjavanja'', rekao je glasnogovornik policije Micky Rosenfeld.

Vezani članci Mladić ubio stariju ženu bez razloga - 1 Zašto je 15-godišnji dječak postao ubojica? "Da je punoljetan, prijetilo bi mu 40 godina zatvora. Evo koliko može dobiti" Policijski očevid, ilustracija Ubio ju 16-godišnjak? Završen očevid ubojstva starije žene u Splitu, čije je tijelo pronađeno u stanu

>>U Rijeci postavljen 'kamen spoticanja'

Do incidenta je došlo u trenutku kad je trg ispred Zida bio pun vjernika za jutarnju molitvu uoči Šabata, tjednog dana odmora kod Židova. Čuvar je izjavio policijskim istražiteljima kako je mislio da 46-godišnji muškarac izvlači nešto iz džepa uzvikujući 'Allah Akbar' i sprema se napasti. Policija nije našla ništa sumnjivo na tijelu žrtve. (HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook