Izraelski je čuvar ubio posjetitelja Židova na Zidu plača u Jeruzalemu, najsvetijem mjestu židovstva, zamijenivši ga za palestinskog aktivista, objavila je policija.


'U prostoru nužnika nalazio se jedan Židov, Izraelac, koji je iz nepoznatih razloga uzviknuo Allah Akbar. Čuvar je izvukao oružje i pucao u više navrata na sumnjivca, koji je umro od posljedica ranjavanja'', rekao je glasnogovornik policije Micky Rosenfeld.

Vezani članci Prof.dr. Špiro Janović o Filipu Zavadlavu - 2 Stručnjak otkrio kad će se znati je li Zavadlav bio neubrojiv u trenutku ubojstva, upozorio na još jednu stvar: "To je možda opasnije od samog slučaja" Andrej Plenković Plenković o podršci Zavadlavu: "Ne smije biti anarhije u Hrvatskoj i nitko ne može uzimati pravdu u svoje ruke"

>>U Rijeci postavljen 'kamen spoticanja'

Do incidenta je došlo u trenutku kad je trg ispred Zida bio pun vjernika za jutarnju molitvu uoči Šabata, tjednog dana odmora kod Židova. Čuvar je izjavio policijskim istražiteljima kako je mislio da 46-godišnji muškarac izvlači nešto iz džepa uzvikujući 'Allah Akbar' i sprema se napasti. Policija nije našla ništa sumnjivo na tijelu žrtve. (HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook