Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuveni Tim 6 u akciji

Ubojice Bin Ladena upale u gnijezdo pirata i spasili dvoje talaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Isti američki marinci koji su ubili Osamu bin Ladena, opet su sudjelovali u još jednoj uspješnoj akciji.

Tim 6 američkih Navy Sealsa spasio je dvoje talaca iz ruku somalskih pirata - Amerikanku Jessicu Buchaman te Danca Poula Thisteda, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Al-Šabab Tko su uopće teroristi koji su izveli pokolj u Nairobiju? Slika nije dostupna Optužen za izdaju Pakistan: 33 godine zatvora liječniku koji je pronašao Bin Ladena

>> Bivši pripadnik Navy Sealsa: Osamu je ubila elita elite

Buchaman i Thisted taoci su somalskih pirata još od listopada, kad su oteti uz prijetnju oružjem u somalskoj regiji Galcayo. Američki marinci u akciju spašavanja ponovno su stigli helikopterom, otmičare neutralizirali te Amerikanku i Danca neozlijeđene spasili.

Ameička vojska izvijestila je kako nitko od Sealsa nije u akciji ozlijeđen, američki tajnik obrane Leon Panetta izrazio je zadovoljstvo rezultatom akcije. Akciju je srdačnim čestitkama upućenim Panetti uputio i američki predsjednik Barack Obama.

'Dobro obavljen posao večeras', poručio mu je Obama. Panetta je naglasio i druge odlike provedene akcije. 'Ta je misija pokazala našu vojnu predanost sigurnosti naših građana, bez obzira gdje se oni nalazili u svijetu', istaknuo je.

U akciji je uz Pentagon sudjelovao i američki FBI. Obama je nakon uspješne akcije osobno nazvao oca otete Amerikanke i priopćio mu dobre vijesti.

Associated Press piše, pozivajući se na izvore iz redova somalskih pirata, rekao je kako je u akciji ubijeno čak devet pirata te da su trojica uhvaćena i odvedena.

'Ovo je još jedna poruka svijetu da SAD neće pokleknuti pred prijetnjama našim građanima', poručio je u službenom priopćenju Obama.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene