Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukrajinska policija uhitila je muškarca osumnjičena da je troje ljudi na smrt premlatio kako bi iskazao poštovanje nacističkom diktatoru Adolfu Hitleru, objavili su u četvrtak mediji u toj zemlji.


Uhićenik se koristio vojničkom kopačom kako bi zatukao svoje žrtve u smrtonosnom pohodu koji je počeo u utorak kasno navečer na 121. godišnjicu Hitlerova rođendana, obrazložio je policijski glasnogovornik Dimitrij Andrejev.

Vezani članci Slika nije dostupna Europa zabrinuta zbog Navaljnova zdravstvenog stanja, ali i napetosti između Rusije i Ukrajine: "Situacija je vrlo opasna" Ukrajinska vojska G7 osuđuje gomilanje ruske vojske na granici s Ukrajinom: Zaustavite provokacije i smirite napetosti

Po njegovim riječima, 23-godišnji mladić je registrirani šizofreničar, a na saslušanju u policiji je kazao da je Hitlerov obožavatelj. Andrejev je, međutim, kazao kako sve upućuje da su ubojstva u Černihivu posljedica mentalne bolesti, a ne rasne mržnje. Njegova četvrta žrtva je preživjela napad pa je policija po opisu pronašla ubojicu. (Hina)