Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski emigrant koji je ubio suprugu i skrivao njezino tijelo u bačvi za ulje osuđen je na 21 godinu zatvora.


Frederick Boyle, iz Južnog Walesa, izjavio je na sudu kako nema grižnju savjesti zbog ubojstva supruge Edwine, koje je počinio u listopadu 1983. godine. 

Vezani članci Okupljanje na Bleiburgu (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Hrvatski državljanin osuđen zbog pozdravljanja "Hitlerovim pozdravom", izbacili ga iz Austrije Slika nije dostupna Policajac koji je ubio suprugu osuđen na 14 godina zatvora

Za vrijeme suđenja tvrdio je kako svoju suprugu nije ubio, već je njezino tijelo sakrio nakon što ju je pronašao mrtvu u krevetu. Kaže kako ga je uspaničio. 

Svojim kćerima rekao je da ih je mama napustila zbog vozača kamiona koji se zove Ray.

Na suđenju je izašlo na vidjelo kako je Boyle, koji je i sam bio vozač kamiona, imao aferu s Virginijom Gissarom, koja se njemu i djevojčicama doselila dvije godine nakon Edwinine smrti. 

Frederickova afera rasvijetlila je motiv ubojstva.

Ubojica je ženino tijelo skrivao čak 23 godine u bačvi za ulje u dvorištu njihove obiteljske kuće u u Melbourneu. 

Ubojstvo je slučajno otkriveno kada je 2006. godine Frederickov zet Michael Hegarty otvorio bačvu čisteći kuću i u njoj pronašao žensku odjeću i ostatke tijela.

58-godišnji Boyle proglašen je krivim za ubojstvo i osuđen na zatvorsku kaznu. 

Njegove kćeri, koje su očito bile u kući za vrijeme ubojstva, 35-godišnja Careesa i 32-godišnja Shannon prisustvovale u izricanju presude, ali su odbile bilo što komentirati.