Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U međumafijaškom obračunu ubijeno je sedam osoba, od kojih šest imigranata iz Afrike, u mjestu Castelvolturno, pokraj Caserte i Napulja, na jugu Italije.


U bolnici u Napulju umro je u petak i šesti imigrant nakon pucnjave do koje je došlo u četvrtak kasno uvečer u kojoj je ubijeno pet imigranata, a na njh je ispaljeno više od stotinu projektila iz kalašnjikova i pištolja. 

Vezani članci Perad u prometu Napad peradi! Čini se da su ptice opasnije nego što mislimo, a oni su to naučili na svojoj koži Drvo na autu Ljudi nemaju šanse, gube čak i u obračunu s mrtvom prirodom

Policija drži kako je riječ o obračunu između krijumčara droge, a paljbu po imigrantima su, navodno, otvorili pripadnici mafijaškog klana Casalesi. 

U bolnici je umro imigrant iz Liberije, a u mjestu Castelvolturno od petorice ubijenih, tri su imigranta iz Gane, jedan iz Toga i još jedan iz Liberije. Prema riječima nekih očevidaca ubojice su imali karabinjerske prsluke protiv metaka, te su napali imigrante u trgovini 'Ob Ob exotic fashions'.

Pokolj je počinjen samo pet minuta poslije ubojstva, s više od 20 metaka ispaljeno je iz pištolja 53-godišnjeg Antonija Celienta, vlasnika kockarnice.

Policija povezuje pokolj imigranata s ubojstvom Celienta, koji je već bio kažnjavan za pljačke i član je mafijaškog klana Schiavone, koji je u ratu s klanom Casalesi.

Franco Roberti, koji vodi istragu, smatra kako su ta ubojstva vezana uz obračun u napuljskoj mafijaškoj organizaciji zvanoj camorra. Pretpostavlja se da su imigranti iz Afrike rasparčavali drogu na teritorju mafijaškog klana Casalesi bez da su za to tražili dozvolu ili platili 'koncesiju'.