Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubijeni 'narco boss' Varela bio pod zaštitom venecuelanskih vlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolumbijski 'narco boss' Wilber Varela, koji je prošloga tjedna ubijen u Venecueli, u toj je zemlji živio zadnjih nekoliko godina pod zaštitom korumpiranih državnih dužnosnika, izjavila je u bivša šefica venecuelanskog odjela za borbu protiv droge Mildred Camero.

Camero je za venecuelanski list "El Universal" kazala da je Varela živio na relaciji Kolumbija-Venecuela, ali da je zadnjih pet godina uglavnom boravio u Venecueli.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

"Povjerljiva obavještajna izvješća govore da je bio pod zaštitom venecuelanskih vlasti", izjavila je, dodajući kako je Varela bio jedan od brojnih 'narco bossova' koji je djelovao "u potpunoj slobodi", da je imao venecuelansku putovnicu, te da se sastajao s "visoko rangiranim državnim dužnosnicima".

Varela, koji je bio poznat i pod nadimcima "Jabon" ili "Sapun" i bio je jedan od najtraženijih kolumbijskih krijumčara droge, prošle je srijede pronađen mrtav u venecuelanskom gradu Meridi.

Camero je bila na čelu venecuelanskog odjela za borbu protiv krijumčarenja droge sve do 2005. kada je smijenjena nakon što je izjavila da je podnosila izvješća o korupciji vezanoj uz trgovinu drogom u policiji, vojsci i drugim državnim tijelima.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene