Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kolumbijski 'narco boss' Wilber Varela, koji je prošloga tjedna ubijen u Venecueli, u toj je zemlji živio zadnjih nekoliko godina pod zaštitom korumpiranih državnih dužnosnika, izjavila je u bivša šefica venecuelanskog odjela za borbu protiv droge Mildred Camero.


Camero je za venecuelanski list "El Universal" kazala da je Varela živio na relaciji Kolumbija-Venecuela, ali da je zadnjih pet godina uglavnom boravio u Venecueli.

Vezani članci Teretni brod, ilustracija Što si mi u kavu stavila? Više od 1300 kilograma kokaina otkriveno među pošiljkom kave iz Brazila Uhićenje, ilustracija Prokrijumčarili najmanje 229 kilograma marihuane, jedan član zločinačkog udruženja bio je hrvatski policajac

"Povjerljiva obavještajna izvješća govore da je bio pod zaštitom venecuelanskih vlasti", izjavila je, dodajući kako je Varela bio jedan od brojnih 'narco bossova' koji je djelovao "u potpunoj slobodi", da je imao venecuelansku putovnicu, te da se sastajao s "visoko rangiranim državnim dužnosnicima".

Varela, koji je bio poznat i pod nadimcima "Jabon" ili "Sapun" i bio je jedan od najtraženijih kolumbijskih krijumčara droge, prošle je srijede pronađen mrtav u venecuelanskom gradu Meridi.

Camero je bila na čelu venecuelanskog odjela za borbu protiv krijumčarenja droge sve do 2005. kada je smijenjena nakon što je izjavila da je podnosila izvješća o korupciji vezanoj uz trgovinu drogom u policiji, vojsci i drugim državnim tijelima.