Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubijen srpski političar na biračkom mjestu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je kandidat za lokalnog vijećnika ubijen, a još jedan je ranjen u pucnjavi na biračkom mjestu, danas tijekom lokalnih izbora u Novom Pazaru na jugozapadu Srbije, objavili su lokalni mediji.

Mediji su javili kako je u pucnjavi u glavnom gradu većinski muslimanskog Sandžaka ubijen kandidat koalicijske Liste za Sandžak Ruždija Durović, dok je njegov rođak Sulejman Durović teško ranjen.

Pročitajte i ovo Juliette de Causans Pljušte žestoke reakcije FOTO Ni majka je ne bi prepoznala! Pogledajte kako je političarka retuširala svoje fotografije za predizborne plakate Slika nije dostupna Nakon kratke i teške bolesti Preminuo Slavko Degoricija, bivši saborski zastupnik i jedan od osnivača HDZ-a

Policija je blokirala biračko mjesto, a zasad nisu službeno priopćene okolnosti incidenta.

Koaliciju Lista za Sandžak predstavljaju četiri stranke, među kojima je i Stranka demokratske akcije (SDA) aktualnog predsjednika novopazarske općine Sulejmana Ugljanina. Stranke te koalicije u srbijanskom parlamentu podržavaju vladu premijera Vojislava Koštunice.

Beogradski radio B92 javio je, pozivajući se na neslužbene izvore, "da je incidentu prethodila prvo svađa, a zatim i tučnjava simpatizera i pripadnika dvije najjače sandžačke stranke, Ugljaninove SDA i Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića".

Radio je također javio kako su počinitelji ubojstava identificirani, ali se nalaze u bijegu.

U četiri općine u Sandžaku danas su se održavali izvanredni
lokalni izbori nakon što je vlada Srbije proljetos raspustila lokalne skupštine i uvela privremene mjere. 

Predsjednik općine Novi Pazar Sulejman Ugljanin pozvao je građane na očuvanje mira, a naglasio je kako je tragičnom događaju bio cilj zaustaviti demokratske procese u Novom Pazaru.

Vođa Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić, koja je u koaliciji sa Demokratskom strankom i G17 Plus, izjavio je kako se zbog ovog tragičnog događaja ta koalicija povlači sa biračkih mjesta u Novom Pazaru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene