Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojica Djed Božičnjak

Ubijen izraelski kršćanin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnika izraelske kršćanske manjine na smrt je tijekom pravoslavne božićne procesije izbo napadač odjeven u Djeda Božićnjaka, objavila je njegova crkva.

Policija je uhitila šest lokalnih stanovnika zbog povezanosti s ubojstvom Gabia Kadeesa u Jaffi, većinski arapskoj lučkoj četvrti Tel Aviva, no zasad nema indicija da se radi o vjerskom motivu.

Kadees, čelnik Pravoslavne crkve u Jaffi, izboden je u leđa tijekom procesije kojom se obilježava Isusovo rođenje prema Julijanskom kalendaru, prenose izraelski mediji.

Napadač, koji se izgubio u gužvi, bio je odjeven u kostim Djeda Božićnjaka.

Pročitajte i ovo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu"

'Ubio je i radost Božića, ljudske i duhovne vrijednosti koje utjelovljuje Djed Božićnjak, koji usrećuje djecu u badnjoj noći', rekao je visoki dužnosnik Grčke pravoslavne crkve Atallah Hanna.

Kršćani čine manje od pet posto stanovništva Izraela, gdje su muslimani najbrojnija manjina. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene