Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubijen bliski suradnik Osame bin Ladena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktar Mohamed Osmani i dvojica njegovih suradnika poginuli su u subotu kada je njihovo vozilo pogođeno iz zraka na pustom području u nemirnoj južnoj pokrajini Helmand, stoji u priopćenju američke vojske.

Prema američkoj vojsci, Osmani je bio glavni talibanski vojni zapovjednik u južnim i istočnim regijama i imao je središnju ulogu u organizaciji terorističkih operacija, uključujući samoubilačke napade, otmice i izravne napade na koaliciju, NATO i afganistanske snage.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Evo što piše! PUCALI joj u glavu, a sada joj vođa talibana POSLAO PISMO Slika nije dostupna Bio ucijenjen na 5 milijuna dolara Amerikanci ubili vođu pakistanskih talibana

'Osmani je bio u vrhu talibanskog vodstva i bio je blizak suradnik Osame bin Ladena i premijera bivše talibanske vlade u Afganistanu Gulbudina Hekmatjara', rekao je pukovnik Tom Collins.

Prije četiri godine Mula Osmani je pušten iz američkog zarobljeništva, navodno zbog 'pogrešnih informacija'. 

Američki vojni dužnosnici navode kako su koalicijske snage od tada intenzivno nastojale locirati i privesti pravdi jednog od najtraženijih talibanskih vođa. 2002. godine Mula Osmani je bio uhvaćen u Kandaharu, a nakon puštanja na slobodu pobjegao je u Pakistan. 

Osmani je bio talibanski šef za izvođenje vojnih operacija u provincijama Uruzgan, Nimroz, Kandahar, Farah, Herat i Helmand.

Uz Osmanija su navodno ubijena i dva njegova najbliža suradnika.

Talibanski glasnogovornik opovrgnuo je, međutim, tu informaciju i tvrdi da je u napadu poginuo jedan drugi talibanski zapovjednik, Mula Abdul Zahir, s još trojicom boraca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene