Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veliki požar izbio je u ponedjeljak navečer u stambenom tornju u Ajmanu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, najnoviji u nizu požara u neboderima ove zemlje.


Vatra je izbila u tornju u emiratu Ajman, sjeverno od Dubaija, nakon čega se proširila na još nekoliko od 12 tornjeva ovoga stambenog kompleksa.

Vezani članci Opasna zgrada, branitelji na čekanju - 2 Gdje je zapelo? Stanari braniteljske zgrade pet godina čekaju sanaciju nakon požara: "Obećanja smo se dosad naslušali... Imamo toga i previše" Vatrogasci, ilustracija Izbio požar na kući u selu Blinja nedaleko od Petrinje, vatrogasci na terenu

Toranj je evakuiran a vatrogasci nastoje ugasiti vatru, javio je list Khaleej Times. Za sada nema izvješća o žrtvama a uzroci požara nisu poznati.

Video koji je na internet postavila policija pokazuje goruće krhotine kako padaju sa zgrade od tridesetak katova, dok je policija zatvorila ceste koje vode tom mjestu.

To je najmanje četvrti veliki požar u UAE-u zadnje tri godine. Prošlog Silvestrova požar je izbio u hotelu u Dubaiju, u veljači je pogodio stambenu zgradu od 79 katova u Dubaiju, a u studenome 2012., 34-katnu stambenu zgradu u Dubaiju.

U nekim od ovih slučajeva stručnjaci su rekli kako je mogući razlog brzine kojom se požar širio korištenje zapaljive obloge za vanjske dijelove zgrada kao ukrasa ili izolacije. (Hina)