Obavijesti Video Pretražite Navigacija
To je Teksas

U zgradi vlade uveli brzu liniju za ulazak s oružjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova sigurnosna procedura dozvoljavat će svima, koji imaju dozvolu, da nose oružje unutar zgrade teksaške vlade.

Zanimljivo je da se ovakve sigurnosne mjere uvode upravo zbog muškarca koji je ranije ove godine pucao ispred glavnog ulaza u zgradu lokalne vlade. Prema tome će osobe koje posjeduju oružje, ali i dozvolu za isto, moći proći kroz detektor metala bez da prazne džepove te vade ključeve i kovanice. I, naravno, oružje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura"

Ova odluka rezultirala je općom potražnjom za treniranjem i dozvolama za nošenje oružja, koje pružaju ulaz na 'brzoj liniji' u zgradu Texas Capitola, koja se nalazi u Austinu. Jim Henson, profesor sa Sveučilišta u Teksasu, rekao je da nekima ovakva politika može biti čudna, ali, kaže, to je Teksas. Kako bi se ušlo u brzu liniju za ulazak u zgradu nije potrebno imati oružje već je dovoljna dozvola za nošenje. Republikanski guverner, Rick Perry, koji je poznat po tome da sa sobom nosi pištolj kalibra 380, rekao je kako nije htio da ulaz u zgradu izgleda kao aerodrom. Prema novoj odredbi bilo tko na ulazu može pokazati dozvolu koja se provjerava skeniranjem i ima slobodan ulaz. Ako netko ima torbu ona se i dalje provjerava rendgenom.

I dok je njima ovakvo pravilo normalno, turisti su ostali neugodno iznenađeni. 'Gdje je tu sigurnost, ako se u zgradu može ući s pištoljem?', pitaju se. Michelle Wittenburg nedavno je dobila dozvolu za nošenje oružja, a na isto nagovara i prijatelje. Smatra da ljudi koji imaju takvu dozvolu nisu prijetnja. 'Ovako imamo puno brži ulazak u zgradu što pozitivno utječe na naš posao', rekla je. Ova odluka pozitivo se odrazila na one koji imaju poligone za pucanje, gdje mnogi idu na tečajeve. Tamo se uči o 'nenasilnim tehnikama' i mora se proći pisani test temeljen na zadanom gradivu. Također, moraju platiti 260 dolara i dati otiske prstiju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene