Među pronađenim predmetima u 10-metarskom kitu bilo je 115 plastičnih čaša, četiri plastične boce, 25 plastičnih vrećica i dvije japanke.


U želucu uginulog kita ulješure, kojeg je u ponedjeljak more izbacilo na obalu sjevernog dijela nacionalnog parka Wakatobi na jugu Indonezije, pronađeno je čak šest kilograma plastike, objavila je uprava parka.

Vezani članci Slika nije dostupna Odbijali nositi maske pa su dobili zadatak kopati grobove za žrtve koronavirusa Istraživači dronom snimili velikog kita u Jadranu - 4 Veličanstveni gorostasni kit plivao uz brod, snimljen i dronom: "Okrenula se na bok, pokazala nam je trbuh"

Među pronađenim predmetima bilo je 115 plastičnih čaša, četiri plastične boce, 25 plastičnih vrećica i dvije japanke.

"Iako ne možemo utvrditi točan uzrok smrti i je li plastika uzrok jer je 10-metarski kit bio u visokom stanju raspadanja, ovo što vidimo je zaista strašno. Zgroženi smo i konsternirani", izjavio je Dwi Suprapti, koordinator WWF-a u Indoneziji zadužen za očuvanje morskih vrsta.

Prema izvještaju organizacije Ocean Conservancy iz 2015. na pet azijskih nacija - Kinu, Indoneziju, Filipine, Vijetnam i Tajland - otpada čak 60 posto plastičnog otpada koji završi u svjetskim morima, piše BBC