Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašni prizori iz Indonezije

Plastične čaše, boce, japanke... U želucu uginulog kita našli 6 kg plastike!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među pronađenim predmetima u 10-metarskom kitu bilo je 115 plastičnih čaša, četiri plastične boce, 25 plastičnih vrećica i dvije japanke.

U želucu uginulog kita ulješure, kojeg je u ponedjeljak more izbacilo na obalu sjevernog dijela nacionalnog parka Wakatobi na jugu Indonezije, pronađeno je čak šest kilograma plastike, objavila je uprava parka.

Pročitajte i ovo Screenshot Mračna povijest Opasan predsjednički kandidat: Krvavu prošlost i bliskost s diktatorom pokušava sakriti plesom i simpatičnim videima na društvenim mrežama Slika nije dostupna Uplašio lokalno stanovništvo Identificiran leš morske nemani pronađen na indonezijskoj plaži

Među pronađenim predmetima bilo je 115 plastičnih čaša, četiri plastične boce, 25 plastičnih vrećica i dvije japanke.

"Iako ne možemo utvrditi točan uzrok smrti i je li plastika uzrok jer je 10-metarski kit bio u visokom stanju raspadanja, ovo što vidimo je zaista strašno. Zgroženi smo i konsternirani", izjavio je Dwi Suprapti, koordinator WWF-a u Indoneziji zadužen za očuvanje morskih vrsta.

Prema izvještaju organizacije Ocean Conservancy iz 2015. na pet azijskih nacija - Kinu, Indoneziju, Filipine, Vijetnam i Tajland - otpada čak 60 posto plastičnog otpada koji završi u svjetskim morima, piše BBC

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene