Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razljutili Erdogana

Turska: Uhićeni intelektualci koji su potpisali peticiju za mir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska policija jutros je uhitila intelektualce, potpisnike peticije kojom se zahtijeva prekid kontroverznih operacija vojske protiv kurdskih pobunjenika, što je izazvalo bijes predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Po naredbi tužitelja, 21 sveučilišni djelatnik priveden je i pritvoren u Kocaeliju u okviru istrage otvorene zbog 'terorističke propagande i uvrede institucija i turske republike', izvijestila je provladina novinska agencija Anadolija.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Turska vojska na granici sa Sirjiom prije napada na Kurde (Foto: AFP) Erdogan najavio pobjedu Otvaranja nove fronte u Siriji: Turska vojska napala kurdske vojnike

Gotovo 1.200 osoba potpisalo je u ponedjeljak 'inicijativu sveučilišnih djelatnika za mir', zahtijevajući prekid intervencije turskih snaga sigurnosti protiv pristaša Radničke stranke Kurdistana na većinom kurdskom jugoistoku zemlje.

U tekstu naslovljenom 'Neće nas povezivati sa zločinom', potpisnici osuđuju 'namjeran i planiran pokolj kojim se krše turski zakoni i međunarodni ugovori kojih je Turska potpisnica'.

Peticija koju su potpisali i inozemni intelektualci, poput američkog lingvista Noama Chomskog, izazvala je bijes turske vlade. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene