Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tuniski ministar unutarnjih poslova Ahmed Friaa državnoj televiziji je rekao da je najmanje 78 osoba ubijeno u nemirima u toj zemlji i da šteta u uništenoj imovini i poslovnim gubitcima iznosi dvije milijarde dolara.


Val prosvjeda zbog nezaposlenosti, korupcije i represije pogodio je i burze i financijska tržišta od Jordana do Maroka a ulagači čekaju vidjeti hoće li stanovnici Tunisa prihvatiti novu vladu nacionalnog jedinstva ali i hoće li se nemiri preliti u inozemstvo.

Vezani članci Prosvjed u Mjanmaru 01 Kaos u Mjanmaru: Na ulicama oklopna vozila, vojska pucala na prosvjednike Snimke probijanja prosvjednika u Kongres 6. siječnja - 4 Nastavlja se postupak opoziva Trumpa u Senatu: Prikazane dosad neviđene snimke iz Kongresa

>> Tunis: Pretukli turiste iz Švedske misleći da su 'strani teroristi'

>> Gadafi: Tunis živi u strahu, bili su nestrpljivi

Prije no što je objavljena nova vlada nacionalnog jedinstva u prijestolnici Tunisu prosvjedovalo je oko 1000 ljudi od kojih su neki govorili da neće prihvatiti članove vladajuće RCD stranke, koji su zauzeli istaknute položaje u novoj koaliciji, jer bi mogli blokirati reforme. Snage sigurnosti su prosvjednike rastjerale vodenim topovima, suzavcem i ispaljivanjem metaka u zrak. (Hina)