Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Izravno' povezani s napadom

U Tunisu 12 uhićenih zbog sumnje za umiješanost u teroristički napad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvanaest je osoba uhićeno u Tunisu zbog sumnje da su umiješani u napad na ljetovalište prošlog tjedna u kojemu je ubijeno 38 stranih turista, objavljeno je u četvrtak.

Osam od dvanaest uhićenih "izravno" je povezano s napadom 26. lipnja u ljetovalištu Sousse, izjavio je ministar ustavnih tijela i civilnog društva Kamal Jendoubi, ne pojašnjavajući dodatno tu tvrdnju.

Pročitajte i ovo Tuniški ribari Tragedije u Sredozemlju Izvlačenje tijela postalo je poput izvlačenja ribe: "Prvi put sam se uplašio, a onda sam se naviknuo" Migranti u Tunisu Kod Tunisa Iz mora izvučeno još 41 tijelo migranata, broj žrtava brodoloma porastao na više od 200

Naoružani napadač upao je u hotel u Sousseu i otvorio vatru na turiste na prepunoj plaži. To je najteži teroristički napad u povijesti Tunisa. Od 38 žrtava, 30 su bili Britanci.

Odgovornost za napad preuzela je teroristička skupina Islamska država, a napadač je 24-godišnji Tunižanin Seifeddin Rezgui.

POKOLJ NA PLAŽI Terorist je bio spreman aktivirati bombu

Ministar parlamentarnih odnosa, Lazhar Akremi, izjavio je u međuvremenu da su uhićeni uvježbavani u susjednoj Libiji pod vodstvom džihadista. Prema njegovim riječima, vlasti tragaju za još dvojicom sumnjivaca.

Naoružani su napadači u ožujku ubili 21 turista i jednog policajca u napadu na muzej Bardot u glavnom gradu Tunisu. I za taj napad odgovornost je preuzela Islamska država.

Islamističke su skupine u više navrata napale tuniške sigurnosne snage nakon što je 2011. svrgnut diktator Zine El Abidine Ben Ali. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene