Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Rusiji

TROVANJE MIRISNOM KUPKOM Preminula 71 osoba, otrovanih je ukupno 117

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj preminulih u trovanju mirisnom kupkom koju su popili Rusi u Irkutsku, u Sibiru, popeo se u četvrtak na 71 osobu, objavila je lokalna podružnica ruskog ministarstva zdravstva

Ukupno je 117 osoba otrovano počevši od vikenda, "od kojih je 71 osoba preminula", izjavila je glasnogovornica ministarstva Tatjana Lebedeva koju citira novinska agencija Interfax.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Emomali Rahmon Nakon napada u Moskvi Rusija proširila istragu i na Tandžikistan: Nadgledat će ju sam vrh države Ruševine Crocus City Hall Strašne posljedice Žrtve se i dalje broje, u bolnici je gotovo 100 ljudi, a strahuje se da će ispod ruševina pronaći još tijela

Po vlastima, na etiketi ulja jasno stoji da nije za konzumaciju jer sadrži metanol, toksičnu supstancu koja se često koristi kao antifriz.

Ovakve tekućine obično sadrže etanol, koji se može popiti bez posljedica, no ne i metanol, koji je smrtonosan i u malim količinama.

Cijena votke koja se službeno prodaje u trgovini postala je previsoka za milijune siromašnih Rusa, posebno u provinciji gdje je razina života vrlo niska.

Po nekoliko procjena, oko 25 milijuna Rusa ima nedovoljne prihode da bi mogli doći do alkohola legalnim putem.

U srijedu je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio vladi da pooštri propise o alkoholnim supstancama koje se prodaju za farmaceutsku ili kozmetičku upotrebu kako bi se "smanjila njihova konzumacija". (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene