Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U tropskoj oluji Olga, vrlo rijetkoj pojavi u prosincu, poginulo je najmanje osam osoba i izazvane su teške poplave na Karibima, posebno u Dominikanskoj Republici, a štete su zabilježene i na Haitiju, navode mjesne vlasti.


U Dominikanskoj Republici najmanje je sedam osoba poginulo i nekoliko se smatra nestalima nakon što se iz korita izlila rijeka Yaque u blizini grada Santiaga, drugog po veličini, naveo je Centar za hitna stanja Dominikanske Republike.

Vezani članci Posljedice poplava u Erfstadtu kod Kölna Zastrašujuće fotografije nakon poplava u Njemačkoj obilaze svijet: Područje oko Kölna doslovno progutala bujica Slika nije dostupna Najmanje devet poginulih u tropskoj oluji Noel

'Prema službenim podacima sedam osoba je smrtno stradalo u tom gradu i 24.5000 ljudi je evakuirano u cijeloj zemlji zbog poplava i odrona tla', precizirao je direktor Centra, koji je dodao kako su veze s najmanje desetak komuna prekinute, ali je najteža situaciju u Santiagu.

Tropska oluja Olga zadesila je Karibe u utorak, gotovo dva tjedna nakon službenog završetka sezone ciklona koja se uglavnom završava krajem studenoga na Sjevernom Atlantiku. 

U Portoriku je poginuo jedan čovjek u automobilu pri odronu tla koje je prouzročio vjetar i jake kiše južno od glavnog grada San Juan.

Na Haitiju je nevrijeme pričinilo velike štete, ali nije bilo žrtava,
rekla je direktorica civilne zaštite.