Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Torinu je počelo suđenje osobama za koje se sumnja da su pripadnici kalabrijske mafije 'Ndranghete, a na optuženičkog se klupi našlo 75 osoba.


Optuženi u velikom mafijaškom suđenju u Torinu osumnjičeni su tijekom velike istrage u Torinu i okolici što se provodila posljednjih 15 godina, a među optuženima nalazi se i nekoliko gradonačelnika iz Pijemonta, kojima se također predbacuje povezanost s mafijom. Tijekom istrage, raspušteno je nekoliko općinskih vijeća zbog sumnje da se mafija infiltrirala u njih.

>> U Italiji uhićena 43 pripadnika mafije

Većina optuženih uhićena je 2011. u velikoj raciji, a optužnica ih terete za ucjene, zelenaštvo te trgovinu drogom i oružjem.
U okviru istrage zaplijenjeno je više stanova i zemljišta, zatim deset poduzeća i bankovni računi ukupne vrijednosti veće od 70 milijuna eura. Istragu je koordinirao državni ured za borbu protiv mafije DIA.

Kalabrijska mafija 'Ndrangheta, prema tvrdnjama talijanskih državnih odvjetnika pustila je korijenje u Torinu i okolici. Između ostaloga, bavi se ucjenjivanjem trgovaca i građevinskih poduzetnika. U raciji 2011. uhićeno je 150 osoba, a polovica njih već je osuđena 2. listopada. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Milan Bandić Juričan poručuje zagrebačkom gradonačelniku: "U ovom gradu nema mjesta za jednog od nas" Suđenje Smiljani Srnec - 2 Odgođeno ročište na kojem je trebala svjedočiti Smiljana Srnec o ubojstvu sestre Jasmine