Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na području Bosne i Hercegovine u tijeku je velika policijska operacija čiji je cilj razbijanje zločinačke organizacije, potvrdio je u utorak za Hinu glasnogovornik tužiteljstva BiH Boris Grubešić.


'U ovom trenutku možemo potvrditi da je uhićeno više osoba među kojima je i značajan broj pripadnika različitih policijskih agencija iz BiH', pojasnio je Grubešić. Dodao je kako se ova operacija izvodi u suradnji s pravosudnim tijelima Srbije. Također je kazao kako su u operaciju uključene sve policijske agencije koje djeluju u BiH. Potankosti ove operacije očekuju se tijekom dana.

U Beogradu uićen Darko Elez, organizator kriminalne skupine

Vezani članci Potres, Ilustracija Potres od 3,3 po Richteru probudio stanovnike BiH u tri ujutro: "Glasan zvuk prije trešnje. Nisam bio siguran je li eksplozija ili potres" Gordana Tadić Državna tužiteljica BiH: "Znam da me godinama nezakonito prate i nadziru. Nije mi to ništa novo"

Dnevni Avaz piše kako je dosad uhićeno šest članova međunarodne kriminalne skupine, među kojima je i Darko Elez iz Sarajeva, organizator te skupine i koji ima prebivalište u Beogradu. Srbijanska policija isto tako uhitila je još šestoricu članova iste kriminalne skupine, a srbijanski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, izjavio je kako obje policije provode sinkroniziranu akciju.

Članovi ove kriminalne skupine drže se odgovornima za pripreme i izvršenja brojnih ubojstva, iznuda, ucjena, razbojništava, krijumčarenja, trgovinu narkoticima, oružjem, eksplozivnim napravama i motornim vozilima i pranje novca, na području zapadnog Balkana. Fena doznaje kako je samo u Republici Srpskoj policija uhitila i privela više od 30 osoba u nekoliko gradova.