Drevni grad Dukezong ostao je bez 242, uglavnom drvene, kuće koje su uništene u velikom požaru čiji se uzrok istražuje. Snijeg praćem jakim vjetrom sa sobom je donio temperature ispod ništice.


U nedjelju ujutro počeo je padati snijeg u drevnom kineskom gradu Dukezong koji je samo dan radnije uništen u razornom požaru.

Padalina je pomogla u gašenju vatre koja je mjestimice još tinjala, ali i otežao promet.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Otvorio ventile na dvije plinske boce u apartmanu u Rovinju pa izazvao više eksplozija i ogroman požar Policija, ilustracija U Lovranu zapaljen auto, a pokraj Cresa brod na kojem je preminuo nepoznati muškarac: Policija ta dva događaja dovodi u vezu

Ukupno 242 uglavnom drvene kuće oštećene su u požaru koji je bijesnio više od devet sati. Srećom, žrtava nije bilo, a u tijeku je istraga koja bi trebala utvrditi uzrok požara.

VIDEO Prah i pepeo nakon strašnog požara: Izgorio drevni tibetanski grad

Snijeg praćen naletima vjetra sa sobom je donio i temperature koje su padale 4 do 5 stupnjeva ispod ništice. 'Veliki snijeg donekle nam je pomogao ugasiti tinjajuće požare i spriječiti njihovo ponovno paljenje i širenje, međutim malo je pomogao kada je u pitanju tinjanje ispod ruševina, tako da to trebamo ugasiti sami', rekao je Yu Guohui koji sudjeluje u operaciji spašavanja.

Iz policije su objasnili da je snijeg sa sobom donio i probleme. Osim što je otežao promet, povećao je pritisak na spasioce. Inače, prema tvrdnjama meteorologa novi val hladnoće očekuje se u ponedjeljak i utorak.

Grad Dukezong, što na tibetanskom znači grad mjeseca, sagrađen je prije 1300 godina, a zahvaljujući očuvanim tibetanskim građevinama jedan je od najpoznatijih gradova u okrugu Shangri-La.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook