Napadač otprije poznat policiji nožem je u Londonu ozlijedio dvije ljudi. Policija ga je upucala, a napad se povezuje s islamizmom.

Galerija


Muškarac otpije poznat policiji u nedjelju je u Londonu na ulici nožem ranio dvije osobe. Jedna je žena zadobila lakše ozlijede, dok je ranjeni muškarac zadobio teže ozljede. Također, još je jedna osoba ranjena staklom koje je puklo nakon što je policija počela pucati na napadača.

Vezani članci U prometnoj nesreći kod Čakovca poginuo motociklist - 2 Teška prometna nesreća kod Čakovca: U sudaru s kombijem poginuo motociklist U kamionu u Engleskoj nađeno 39 tijela (Foto: Aaron Chown/Press Association/PIXSELL) - 3 Zbog smrti 39 ljudi u kamionu uhitili ženu i muškarca: Sumnjiči ih se za ubojstva i trgovanje ljudima

Sky News je objavio da je policija potvrdila da se radi o islamistu koji je bio na policijskom popisu potencijalno opasnih osoba te je tek nedavno pušten iz zatvora. Napadač je u trenutku napada nosio prsluk s lažnim eksplozivima.

Reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Alvir događaj je pratila iz Belfasta te opisala tijek napada: "Napadač je oko 14h po lokalnom vremenu naoružan nožen najprije ušao u trgovinu i krenuo u napad. Potom je iz trgovine izišao i izbo prolaznicu koja je bila na biciklu."

"Naravno, nastala je panika. Policija je brzo stigla i napadač je ustrijeljen, ali se građani i dalje pozivaju da izbjegavaju tom dijelu grada. Zasada nije poznato identitet napadač niti se zna je li bio vuk samotnjak ili pripadnik neke šire terorističke mreže", dodala je Alvir.

Svjedoci napada u šoku

''Čula sam tri pucnja i počela bježati. Bilo je strašno, još uvijek se tresem'', ispričala je jedna svjedokinja za Reuters.