Nesreća na glečeru (Foto: Twitter, CNSAS)
Nesreća na glečeru (Foto: Twitter, CNSAS) Foto: Twitter, CNSAS

Još dva tijela pronađena su u subotu na talijanskom alpskom glečeru gdje se helikopter sudario s malim zrakoplovom, čime se broj smrtno stradalih u nesreći popeo na sedam, potvrdio je glasnogovornik nacionalnog tijela za spašavanje s alpskih stijena i spilja (CNSAS).


Među petero smrtno stradalih u helikopteru je i 49-godišnji Nijemac koji je radio kao lokalni planinski vodič, a dvije su osobe nastradale u zrakoplovu, javila je novinska agencija ANSA.

Vezani članci Talijanska policija pronašla pošiljku kalašnjikova među jabukama 01 Što su sočne ove jabuke: Talijanska policija u voćarni pronašla skriveno oružje Bolnica u Italiji, ilustracija 15 godina nije dolazio na posao, primio više od pola milijuna eura plaće: Ostali nisu ni primijetili da ga nema

Sudar se dogodio u petak popodne nad glečerom Rutor, u sjeverozapadnoj regiji Valle d'Aosta, pored skijaškog odredišta La Thuile, nedaleko od francuske granice. Pilot u helikopteru druga je identificirana žrtva. 

Dva preživjela imaju ozbiljne ozljede, jedan je bio u helikopteru, a drugi u avionu. Helikopter je prevozio skijaše, a avion je došao iz Francuske i u njemu je bio instruktor letenja i dvojica učenika na obuci za pilote.

Policija je za radio RAI rekao kako se čini da je francuski avion "prešao na talijanski teritorij bez davanja znakova talijanskoj kontroli za zračni promet". Zimi Rutor koriste skijaši koji skijaju izvan piste a radije koriste helikoptere nego žičare ili sjedežnice.