Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastarjela oprema

U sudaru dva indijska helikoptera devet mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva vojna helikoptera sudarila su se u zraku na trenažnom letu iznad indijske savezne države Gujarat, pri čemu je poginulo devet pripadnika ratnog zrakoplovstva.

Televizija je prikazala snimku pougljenjenih ostataka višenamjenskih helikoptera MI-17 ruske proizvodnje na rijetko naseljenom području. Olupine letjelica okruživali su policija, vatrogasci i vojni dužnosnici, priopćila je vlada u New Delhiju.

Dužnosnici citirani u medijima su rekli da se nesreća dogodila u utorak na vojnom području u blizini zračne baze Jamnagar u Gujaratu, državi koja graniči s Pakistanom. Nema izvješća o žrtvama ili materijalnoj šteti na tlu.

Pročitajte i ovo Helikopter se srušio na obilaznicu u Madridu Tri osobe ozlijeđene VIDEO Nevjerojatna nesreća kod Madrida: Helikopter pao na obilaznicu, pilot sam išetao iz olupine Andrija Jarak srušio se u more Andrija Jarak u hangaru HRZ-a s prizemljenim Kiowama: "Nazivaju ga ubojica tenkova"

>> Kazahstan: U padu vojnog helikoptera poginula posada

U indijskoj vojsci česte su nesreće sa smrtnim ishodom zbog zastarjele opreme. Više od polovice od 872 borbena zrakoplova MiG koje je Indija kupila od ranih 1960-ih do sada se srušilo.

Indija planira potrošiti oko 100 milijardi dolara u idućih 10 godina za nadogradnju vojne opreme koja u velikoj mjeri potiče iz sovjetskog doba.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene