Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srijemska Rača je evakuirana, Srijemska Mitrovica jedva obranjena, a pod vodom se nalazi čak 12.000 hektara šuma.


Srijem se također našao na udaru vodenog vala, osobito područje oko Sijemske Mitrovice koja je jedva obranjena sa 760 tisuća vreća s pijeskom. Preventivno je evakuirana Srijemska Rača, no Goran Ješić iz Stožera za izvanredne stiuacije zatražio je da se preventivno evakuira šire područje, prenosi Telegraf.

Zbog pucanja brana na Savi u Hrvatskoj došlo je do izlijevanja vode, a ukoliko se ne učvrsti nasip na cijelu Bosut-Kuzmin cijela Srijemska Mitrovica bit će sravnjena sa zemljom, upozorio je Goran Ješić.

'U Mitrovici smo se obranili uz pomoć 760.000 vreća s pijeskom, ali sad prijeti opasnost dolaska vode s druge strane jer se probijanjem brane na dva mesta u Hrvatskoj voda izlila u šume i dolazi sa zadnje strane, što je najteže obraniti i zbog toga je neophodno postaviti nasip na delu Bosut-Kuzmin kako bi se ta voda iz šume zaustavila', rekao je Ješić.

FOTO Beograd spreman za plimni val, građani pozvani da štede struju

Napomenuo je da je u šumama površine 12.000 hektara trenutno stampedo divljači koja bježi u krdima pred vodom koja nadilazi.

Osim na području Srijemske Mitrovice, evakuacije stanovništva trebalo bi biti i na području općine Šid, točnije u mjestima Adraševacm Moravići, Vašice i Višnjićeva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook