Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klizanje tla, poplave

U Srednjoj Americi 37 mrtvih zbog obilne kiše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srednja Amerika bila je u petak u maksimalnoj pripravnosti nakon najave da će jaka kiša nastaviti padati za vikend nad tim područjem, jednim od najosjetljivijih na učinke klimatskih promjena, dok se broj smrtno stradalih tijekom tjedna popeo na 37 a stradalih na 70.000.

U najpogođenijoj zemlji Gvatemali zabilježeno je 22 mrtvih, sedam u Nikaragvi, šest u Salvadoru, dvoje u Hondurasu, dok se u Kostariki zabilježena samo materijalna šteta.

Gvatemalski predsjednik Alvaro Colom priredio je konferenciju za tisak na kojoj je kazao da se dvije osobe smatra nestalima a tri su ozlijeđene. SAD je lokalnim vlastima stavio na raspolaganje četiri helikoptera za organiziranje zračnog mosta u najodsječenijim mjestima.

'Kiša će nastaviti padati sljedeća 24 ili 48 sati te molim stanovništvo da se suzdrži od prometovanja zbog opasnosti od klizanja terena', dodao je Colom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve službe u pripravnosti Održana sjednica zagrebačkog stožera civilne zaštite, Grad poslao upozorenje građanima Ilustracija Katastrofalna situacija Na udaru rekordnih poplava: Traži se dvoje djece iz potopljenog automobila

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene